hits

Skolehverdagen min

 • Publisert: 16.04.2018 10:39 Kategori: PERSONLIG
 • Hei!

  Jeg fikk forespørsel om jeg kunne skrive om skolehverdagen min. Så jeg tenkte jeg kunne gjøre det.

  Jeg er en person som elsker å sove, jeg er veldig dårlig til å legge meg tidlig og stå opp tidlig. Jeg starter 07:45 hver dag, når jeg slutter varierer. Jeg er på skolen mandag, onsdag og torsdag, og er utplassert hos Hallingdal Motor & Fritid AS tirsdag og fredag. Egentlig så er det bare utplassering en dag i uken, men siden jeg allerede har gått første året en gang fra før, så får jeg ha to utplasserings dager i uken. På utplassering starter jeg 08:00 og jobber til 16:00. Dette gjør at uken min blir litt lettere, og lærerik. Jeg er en person som lærer lettere i praksis. I praksis så lærer jeg å markedsføre, jeg lærer å styre økonomi og jeg lærer om transport på forskjellige måter. 

  Jeg gikk jo Helse- og oppvekst første året på videregående, der jeg hadde både engelsk og norsk. Men siden engelsk og norsk er toårig, så får jeg ikke fritak i det selv om jeg går første året på nytt nå. For nå går jeg Service- og samferdsel, og siden det er en annen linje så må jeg ha både norsk og engelsk i to år på nytt. Dette er egentlig veldig dumt, det er ikke rart ungdom blir skolelei. Siden jeg har hatt norsk og engelsk VG1 fra før, hva er poenget med at jeg skal ha det i to år til, det er jo samme norsk- og engelsk pensum som på Helse- og oppvekst VG1. Jeg har fritak i to fag og det er Matte og Naturfag, men dette er ett årig fag. Så siden jeg hadde disse fagene og eksamen når jeg gikk Helse- og oppvekst så slepper jeg dette nå. 

  Hvordan kommer jeg meg igjennom slitsomme skoledager?

  Kommer man seg i det hele tatt gjennom de? Sitter bare å venter på at dagen skal ta slutt. Jeg har vel ikke noen bra tips til å komme seg igjennom tunge dager. Men det å se på serie eller film, hjelper ikke nødvendigvis tiden til å gå fortere. Jeg synes at tiden går mye fortere når man jobber med faget, for når du sitter å jobber med faget så tenker du på faget, og ikke alle andre ting. Men jeg er veldig skolelei, så alt er egentlig veldig tungt. Det er så mye tungt lærestoff, som du må igjennom. Dette gjør at du mister motivasjon, men jeg prøver å tenke positivt, jeg prøver å gjøre det jeg skal, jeg prøver å følge med. 

  Gir kortere skoledager mer motivasjon?

  Både og. Når det er korte skoledager så føler jeg at tiden går enda saktere enn vanlige skoledager, for da vet du at du er tidlig ferdig. Kan hende det bare er meg.  Og det hjelper ikke med korte skoledager, når du må bruke et par timer på presentasjon som skal være ferdig til dagen etter og mange andre ting du må gjøre. Fredag før det var påskeferie, så fikk vi en norsk oppgave som skulle være ferdig med til mandagen etter påskeferien. Altså da mener de at du skal bruke hele påskeferien din på å jobbe med en skoleoppgave? Og visst du ikke hadde gjort den oppgaven til mandag, så fikk du en anmerkning så fikk du lenger tid på å gjøre oppgaven. Det gir absolutt ikke mening. Så ja, på noen måter gir kortere skoledager motivasjon, for da er du tidligere ferdig, men når du må bruke et par timer etter skolen på skolearbeid, så kunne det like greit vært en lang dag.

   

  Det er så mye press på karakterer, og det gjør kanskje til at man glemmer å lære? Og det gjør kanskje til at man mister motivasjonen?

  Hvordan kommer du deg igjennom slitsomme dager, hvordan får du motivasjon på skolen?♥

   

  ♥Thea

 • Publisert: 16.04.2018, 10:39
 • Kategori: PERSONLIG
 • #comments">1 kommentarer
 • Én kommentar

  Fride

  16.04.2018 kl.11:01

  Jeg går nå andre året på helseservicefag i Drammen, men trives ikke særlig godt der og har mye fravær, derfor lurte jeg på om jeg kanskje skal bytte til Ål for å gå 2.året på nytt og ta barne og ungdomsarbeider der. Er det bra miljø på Ål vgs? og hvordan er det i din klasse?

  Skriv en ny kommentar